Legatmodtager 2023, er AR-Simply

3D visualisering af brugerguides gjort nemt! 

AR-Simply har udviklet en app, der ved brug af kunstig intelligens skaber en virtuel guide i 3D, der viser hvordan man adskiller og samler komplekse industrielle maskiner. Appen genkender maskiner fra den virkelige verden og bygger en digital model af maskinen i den virtuelle verden. Skridt for skridt bliver brugerne guidet igennem adskillelses- og samlings-processen. Brugerne bliver altså assisteret, så de laver færre fejl og færdiggør deres maskinrelaterede opgaver meget hurtigere.

Derved sparer virksomhederne en masse tid og omkostninger, da ethvert øjeblik af uplanlagt nedetid på en industrimaskine koster dyrt. 82% af virksomheder, der oplevede uplanlagt nedetid i løbet af de sidste 3 år havde i gennemsnit 4 timers nedetid pr. gang og det kostede i gennemsnit 2 millioner kroner pr. time. AR-Simply gør hele processen interaktiv, nemmere og smartere for brugerne. 

AR-Simply demonstrerer en løsning på et konkret problem, der bliver løst på en smart og enkel måde. Vi ser et stort potentiale i deres teknologi, og legatet vil helt sikkert gøre en reel forskel for AR-Simply som led i deres etablering af virksomheden,

siger adm. direktør i NOVI, Henrik Lundum, der sammen med Morten Dahlgaard, Innovationsdirektør (konstitueret) på AAU, og iværksætteren Mads Peter Veiby udgør dommerkomitéen.

AR-Simply flytter snart ind i iværksætterhuset, GrowAAL EAST, hvor de skal udvikle og skalere deres produkt, så de kan imødekomme fremtidige kunders ønsker.

Kvalificering

  • Kandidaten skal søge om legatet på baggrund af en forretningsplan, hvor ideen og udviklingspotentialet fremgår.
  • Forretningsideen skal være så funderet, at kandidaten enten har, eller vil oprette, et selskab mhp. at afprøve forretningskonceptet.
  • Vi forventer at kandidaten har viljen til at etablere en virksomhed på NOVI. Samtidig skal kandidaten have lysten til iværksætteri med de udfordringer og risici der måtte følge med.
  • I tillæg til ovennævnte skal der vedlægges dokumentation på, at kandidaten er 9-10 semesters studerende (Udskrift af studiejournal)

(Nyt dokument til årets legatuddeling offentliggøres hvert år i november måned. Ansøgningsfristen ligger som udgangspunkt i januar/februar)

Dommerkomitéen lægger stor vægt på, at idéerne løser et problem, og at den nye virksomhed fører til flere arbejdspladser i Nordjylland. Alle studier viser, at succesraten er størst for nystartede virksomheder med mere end én ejer, og derfor opfordrer vi de studerende til at gå sammen i små grupper. Med legatet håber vi, at vi kan stimulere iværksætterlysten i Nordjylland endnu mere, så de studerendes mange gode idéer får de bedst tænkelige forudsætninger for at blive ført ud i livet.

Henrik Lundum
adm. direktør i NOVI 

 

 

Legatmodtager 2022, er Cinematronic

Personlig medieoplevelse modtager NOVI-legatet 

Forestil dig at du ser en film - den samme film som en af dine venner så i går. Dog ser du ikke helt det sam-me som din ven, da jeres armbånd registrerer jeres forskellige reaktioner på filmen og løbende tilpasser længden af scenerne, og hele klipningen af filmen til jeres individuelle præferencer. Du får ikke trang til at skippe afsnit eller ”second screene”, for du bliver konstant præsenteret for lige det indhold der passer bedst til dig.

Cinematronic ideen er bl.a. testet på DR3 serien ”Fredløs” og flere eksperter på området spår Cinematronics ide en stor fremtid, for der er brug for produktet i et stadigt mere individualiseret medie- og gamingforbrug, hvor der er brug for nye værktøjer til individuel tilpasning.

”Jeg føler mig overbevist om at Cinematronic har et stort potentiale, som nu skal forløses, og jeg er glad og stolt af at kunne overrække NOVI Legatet 2022 til Cinematronic. Løsningen er en videnskabelig tilgang til et allerede kendt problem. Den vil kunne skaleres til hele verden og også bedes ud til langt flere anvendelses-områder over tid.

siger adm. direktør i NOVI Henrik Lundum, der sammen med Dorte Stigaard, Innovati-onsdirektør på AAU, og iværksætteren Mads Peter Veiby udgør dommerpanelet. 

CINEMATRONIC er allerede flyttet ind I NOVIs iværksætterhus GrowAAL CITY, hvor de er i fuld gang med at udvikle deres virksomhed. 

 

Legatmodtager 2021, pacific North - Innovativ sikkerhedsvest til surfere.

Lea Frahm og Stefan Dybro, er modtagere af årets iværksætterlegat på 250.000 kroner. 

En blæsende dag på vestkysten – masser af surfere – et absolut fåtal af dem er iført sikkerhedsudstyr som fx svømmeveste.

Årsagen hertil er de mange problemer og ligefrem farlige situationer, som svømmeveste skaber for surferne, da det fratager dem muligheden for at dykke under bølgerne og undslippe strømmen i farlige situationer. 

Sikkerhedsvesten fra Pacific North er en oppustelig vest til surfere, der monteres på våddragten med en semipermanent løsning – således skal man ikke huske ekstraudstyr, når man skal afsted i en fart, mens den samtidig kan flyttes mellem vinter- og sommervåddragt. Vesten er lavet i signalfarver og med refleks for bedre synlighed på vandet, og pustes op, når man trækker i ankeret på brystet. Den jævne fordeling af luft på for- og bagside sikrer at man holdes stabilt, opretstående i vandet, hvorfra man enten kan vente på hjælp eller svømme ind på land. Udformningen af vesten sikrer surferne god mobilitet og muligheden for at ligge på maven og padle på boardet.

Det er en kæmpe anerkendelse at modtage Novi legatet, og vi er meget taknemmelige! Legatet gør det muligt for os at realisere projektet Pacific North, og vi glæder os til at se produktet være til gavn for surfere og andre vandsportsudøvere. Lea Frahm Og Stefan Dybro, Pacific North

”Der var 5 finalister til NOVI Legatet i år, og blandt dem oplevede vi Pacific North præsentere et projekt, der ikke efterlod dommerkomiteen i tvivl om hvem der skulle vinde legatet for 2021.  
Løsningen er en nyskabelse af en løsning på et kendt problem, der afspejler et både mere elegant og funktionelt bedre produkt.
Jeg er sikker på, at vi i fremtiden vil se Pacific North’s produkt anvendt i hele verden, hvilket gør os glade og stolte af at kunne overrække NOVI Legatet 2021 til Pacific North.”

siger adm. direktør i NOVI Henrik Lundum, der sammen med Dorte Stigaard, Innovationsdirektør på AAU, og iværksætteren Mads Peter Veiby udgør dommerkomitéen. 

PACIFIC NORTH er allerede flyttet ind i iværksætterhuset GrowAAL EAST, hvor de er i gang med at færdigudvikle deres produkt. 

 

Legatmodtager 2020: Tripful (tidl. Travelli)

Modtagerne af legatet 2020 blev Beata Dobsa, Nana Kathrine Jakobsen og Simona Laskova der sammen har skabt App'en Tripful. De tre modtagere kan således indkassere en kvart million til virksomhedens videreudvikling.

Om Tripful

Tripful er en app for rejsende kvinder, som giver mulighed for at skabe kontakt og chatte med andre kvinder. Tripful app’en har for nuværende 2 funktionaliteter; Near Me og Matched Trips, som gør det muligt for kvin-der at finde rejse rejsekammerater, både inden afgang og under rejsen. Disse funktionaliteter er kun begyndel-sen, da teamet er i fuld gang med at udvikle yderligere features. Tripful gør op med den traditionelle måde at rejse ved at facilitere en let, praktisk og sikker rejsefacon, som fører til nye bekendtskaber, rige oplevelser og fantastiske rejser. Rejseappen er kun for kvinder.

”Ud af de 4 finalister, som præsenterede deres idé for dommerpanelet, var der enighed om at Tripful var vindergruppen. Tripful havde selv oplevet et problem, der krævede en god løsning, og kastede sig derfor ud i at undersøge hvilke løsningsmuligheder, der var til stede.

Under præsentationen for dommerpanelet demonstrerede gruppen overbevisende, hvorfor netop denne løsning vil ramme et publikum. Det er derfor en glæde at kunne overrække NOVI NewTech legatet til Tripful.” siger adm. direktør i NOVI Henrik Lundum, der sammen med Dorte Stigaard, Director of Innovation på AAU, og iværksætteren Mads Peter Veiby udgør dommerkomitéen.

Beata Dobsa fra Tripful udtaler:

We are incredibly thankful for receiving the NOVI grant. It's a huge milestone for us, with it we are able to further develop our app and our business in general. It makes a big difference.

Travelli er allerede flyttet ind i iværksætterhuset GrowAAL EAST, hvor de er i gang med at færdigudvikle deres app.  

 

Legatmodtager 2019: Hexastate

Modtagerne af legatet 2019 blev Asger Damtoft, Steffen Nielsen og Malte Nørgaard, der sammen har skabt virksomheden HEXASTATE. De tre modtagere kan således indkassere en kvart million til virksomhedens videreudvikling.

HEXASTATE er allerede etableret som virksomhed, og de tre studerende har i løbet af studietiden arbejdet intenst på at få løsningen bag HEXASTATE gjort salgsklar. Som en del af NOVI-legatet får de tre studerende adgang til en attraktiv kontorplads på NOVI i 12 måneder samt regnskabsassistance og juridisk bistand. Det bringer legatet op på 300.000 kroner.

HEXASTATE har specialiseret sig i at måle på vibrationer, der kan forudsige mulige nedbrud af produktionsapparater og lignende. Det betyder, at HEXASTATEs værktøj kan forudsige nedbrud før de reelt sker og således spare kunderne for store omkostninger i forbindelse med struktureret vedligehold.

”Blandt alle ansøgerne var der ingen tvivl om, at HEXASTATE leverede det bedste pitch samtidig med, at dommerkomitéen bag legatet vurderede, at idéen har det bedste potentiale til at udvikle sig til en succes, der kan skabe arbejdspladser i Aalborg. Derfor har vi med stor tilfredshed uddelt legatet og NOVI-pakken til HEXASTATE”, siger adm. direktør i NOVI Henrik Lundum, der sammen med Dorte Stigaard, Director of Innovation på AAU, og iværksætteren Mads Peter Veiby udgør dommerkomitéen.

”HEXASTATEs løsning er allerede på vej ud i test hos en af Danmarks største virksomheder og en stor tysk virksomhed, og med legatet fra NOVI står vi optimalt rustet til at skabe en rigtig arbejdsplads. Det er vi meget stolte af, og legatet er virkelig noget af det, der gør det attraktivt at studere i Aalborg”, siger Asger Damtoft på vegne af HEXASTATE.

 


Legatmodtager 2018: e-shoptimizer

I foråret 2018 modtog e-shoptimizer NOVI Legatet. De tre virksomhedsejere stod for at skulle afslutte deres softwareingeniøruddannelse på AAU. Legatet fra NOVI betød at de tre, efter endt uddannelse, valgte at fokusere 100% på e-shoptimizer. 

Se filmen om e-shoptimizer og hør om deres forretningsidé.

Kontakt os på tlf. 96 35 45 00
eller find os her:

HOVEDKONTOR
NOVI 1-5

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg

Fører  også til
Niels Jernes Vej
12 og 14

NOVI 6
Alfred Nobels Vej 21
9220 Aalborg

NOVI 8
Alfred Nobels Vej 27
9220 Aalborg

NOVI 14
Niels Jernes Vej 6A+B
9220 Aalborg

Tilmeld dig NOVIs
nyhedsbrev:

Og følg os online: