Mød en NOVI Virksomhed: Fysiometer

 
Hvordan et Nintendo Wii board koblet med forskning fører til store kunder såsom fodboldklubber, hospitaler og militæret? 
Og hvordan forskningsartikler har fungeret som markedsføring for den lille virksomhed?
 
 

Uddannelsen, der førte til den spirende ide

Martin Grønbech Jørgensen startede med et speciale i Balance hos unge og ældre kvinder på SDU, Institut for idræt og klinisk biomekanik. Det var her han første gang brugte balance-boardet.
 
Specialet fik ideerne til at boble hos Martin, og i 2009 gennemførte han et Ph.d.-forskningsprojekt, der senere skulle vise sig at blive til en forretning. Projektet skulle undersøge om man kunne forhindre faldulykker hos ældre i hjemmet, ved at træne balance. Dette foregik på et balance board, der egentlig blev brugt til spil med Nintendo Wii.
 

Martin besøger Nintendos hovedkvarter

Martins tanker var begyndt at kredse omkring andre målinger, hvor han benyttede den teknologi, der var inde i Wii-boardet.
Men måtte han nu også anvende Nintendos board i kommercielle løsninger?
 
 
Martin fik kontakt og tog på besøg hos Nintendos hovedsæde og fik en aftale i hus, så han lovmæssigt måtte bruge udstyret som han havde mange ideer med. Derudover modtog han SMV-midler til at udvikle den første maskine som ses her.
  
Det første redskab Martin producerede, kunne ved hjælp af en nyudviklet app, måle styrke og balance i lårmusklerne og forskelle mellem kroppens to sider. Dette var yderst relevant for fysioterapiklinikker, men også for bl.a. fodboldspillere.

 

Kontakt med fodboldklubberne

Martins produkt blev hurtigt interessant for fodboldklubberne, da det er supervigtigt at understøtte beslutninger med data; også i fodboldverdenen. FCK, AAB og Arsenal er derfor et par af Fysiometers kunder.
 
 
”Forkerte beslutninger kan koste rigtig mange penge”, siger Martin, og nogle af de ting vores produkter kan hjælpe med er:
 
Hvornår er en spiller 100% tilbage efter en skade.
Ubalancer højre / venstre – måske en spirende skade
Udvikling over tid – bliver styrken bedre/svagere
Hvor skal der sættes ind med træning
Hvordan performer man i forhold til andre spillere
 
 
Man ser her hvordan der trykkes på måleenheden, og dermed viser styrken når personen læner sig forover, så langt han kan for til sidst at slippe grebet og tage fra med hænderne.
 

Fysiometer lige nu: Fokus på skalering

Fysiometer er skaleret langsomt og har vækstet som virksomheden har udviklet sig. Men lige nu står de der, hvor de er ved at gøre virksomheden klar til at der kan skaleres, så de fremtidige kunder kan serviceres på en let og professionel måde. 
Kunder står klar i USA, Australien, Island, Letland osv., og Martin er klar til at udvikle virksomheden samtidig med, at der også udvikles nye produkter og udvidelser af appen. Af kunder i nye segmenter er kommet hospitaler, fitness-kæder og sågar militæret. Kunderne er spredt over hele verden. 
 

Speciel markedsføring

Kunderne kommer i øjeblikket via word-of-mouth, men der kommer også leads ind via nye videnskabelige studier, der løbende foregår i samarbejde med Idræts- og medicinstuderende, som laver nyt forskningsmateriale, hvor Fysiometers forskning og teknologi optræder. Vores markedsføring drejer sig mest om at give noget af vores viden videre, og det er noget vi fremover gerne vil bruge mere tid på, siger Martin Grønbech Jørgensen

Vi er superglade for, at Fysiometer har valgt at være en del af NOVIs fællesskab.
 

#novisciencepark #SportsInjuries #InjuryPrevention #StrengthTraining #Sport #Football #Physiotherapy #SportsEquipment #Fysiometer

 

 

Tilbage til oversigten

Kontakt os på tlf. 96 35 45 00
eller find os her:

HOVEDKONTOR
NOVI 1-5

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg

Fører  også til
Niels Jernes Vej
12 og 14

NOVI 6
Alfred Nobels Vej 21
9220 Aalborg

NOVI 8
Alfred Nobels Vej 27
9220 Aalborg

NOVI 14
Niels Jernes Vej 6A+B
9220 Aalborg

Tilmeld dig NOVIs
nyhedsbrev:

Og følg os online: