Mød en GrowAAL virksomhed:

IT-DAY
 
Måtte sende folk væk
”Pga. brandsikkerheden blev vi faktisk nødt til at sende folk væk. Næste gang må vi vist booke en større lokation”, siger Alexander Pedersen, stifter og CEO i IT-DAY med et smil på læben OG, fornemmer vi, som en ’note-to-self’. ”Vi druknede næsten i vores egen success!”

Der dukkede nemlig 1.600 deltagende studerende og dimittender op til den IT-Karrieremesse, som IT DAY havde stablet på benene i København i år - hvilket er en forøgelse på 400% sammenlignet med IT-DAY's messe året før. 

        
CEO i IT-DAY, Alexander Pedersen, viser kontoret frem i GrowAAL EAST.
 
Et uopdaget hul i IT-branchen
Alexander var i 2018 selv studerende i Aalborg og arbejdede som frivillig ved Aalborg Case Competition og Aalborg Management Consulting Association. Gennem Alexanders tid som frivillig i eventbranchen indså han, at udbuddet af karrierefremmende arrangementer i Aalborg var markant mindre end i de øvrige danske storbyer - dette gjaldt især indenfor IT.

Derfor satte han et ekstra arrangement op med IBM som foredragsholder i Aalborg og 250 IT-studerende endte med at deltage i arrangementet. Kort efter blev dette gentaget med KMD og her indså Alexander at der var "proof of concept". Efterspørgslen på lignende arrangementer var massiv fra både virksomhedernes og de studerendes side, og deraf opstod ideen til IT-DAY. Tilfældighedernes spil, om man vil. 

”I starten var det meget kold canvas og til den allerførste messe ringede vi til 600 virksomheder! Ring, ring, ring… Og først skulle du igennem receptionen for så at snakke med sekretæren, der ledte os videre til HR-medarbejderen, som skulle snakke med en anden HR-medarbejder osv.… Så det tog virkelig lang tid!”, fortæller Alexander Pedersen. Arbejdet bar dog frugt! Det lykkedes nemlig IT-DAY at samle hele 35 virksomheder til den første messe og den efterfølgende respons var super god.

”Til 2. messe gik det lidt nemmere, fordi vi nu kunne sende en mail på forhånd til vores kontaktpersoner. Nogle havde naturligvis skiftet stilling og så føltes det som om vi startede forfra, men alt i alt, så havde vi fået skabt et navn og virksomhederne viste stor interesse for messen”, fortæller han videre.

 
  
 
Ordsproget siger: af skade bliver man klog
”For at undgå at skulle foretage 600 opkald, har vi nu lavet en model, hvor vi en uge før salget af messestande, senders mails ud til virksomhederne, der informerer om, at standende bliver sat til salg dén og dén dag, og at de skal være klar til at booke. Og i år solgte vi næsten 60% af vores samlede stande på den første dag”, fortæller Alexander Pedersen stolt.

I dag står IT-DAY med kunder som Google, Microsoft, Loreal Paris + mange andre kæmpe aktører og afholder hele 3 årlige IT-messer i Aalborg, Odense og København. Og med en forecast på 30.000 manglende IT-medarbejdere i 2030 i Danmark, så har IT-DAY slået deres berettigelse fast, når de på denne måde kan skabe kontakt mellem IT-virksomheder og de vigtige kompetencer, IT-studerende og IT-dimittender bidrager med gennem projektsamarbejder, praktik, studiejobs og fuldtidsjobs. 

 
  
  
Det er noget af et brød at slå op!
”Den langsigtede plan er at opsætte en IT-DAY i alle universitetsbyer i Europa og gøre karrieremesserne til en kæmpe succes, men også at opbygge et internationalt netværk, hvor vi kan flytte rundt på IT-medarbejderne. Hvis der pludselig er overskud af IT-folk i Paris og samtidig underskud i Aalborg, jamen så kan vi flytte rundt på dem alt efter, hvor der er behov for det; det er i hvert fald målet. På sigt skal der naturligvis også laves en CV-bank, hvor de studerende kan uploade deres CV, så man må sige, at vi har nok at se til”, afslutter Alexander Pedersen.  

IT-DAY oplever så stor efterspørgsel at de pt. er i gang med at fordoble medarbejderskaren. IT-DAY bor i NOVI’s iværksætterhus, GrowAAL EAST, og nyder godt af at have det tætte samarbejde med uddannelsesinstitutionerne i Aalborg, hvor de kan tiltrække både studerende og medarbejdere.

Læs meget mere om IT-DAY og sign-up til deres næste event her: https://www.itday.dk/

FÅ KONTOR I NOVI

Se alle kontortyperne

Se ledige kontorer 

 

Tilbage til oversigten

Kontakt os på tlf. 96 35 45 00
eller find os her:

HOVEDKONTOR
NOVI 1-5

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg

Fører  også til
Niels Jernes Vej
12 og 14

NOVI 6
Alfred Nobels Vej 21
9220 Aalborg

NOVI 8
Alfred Nobels Vej 27
9220 Aalborg

NOVI 14
Niels Jernes Vej 6A+B
9220 Aalborg

Tilmeld dig NOVIs
nyhedsbrev:

Og følg os online: