Gå til indhold

Vidunderlig iværksætterhistorie fra NOVI Tasklet Factory

Tasklet factorys company domicile at NOVI Science Park.

TASKLET FACTORY - HOLLAND TUR/RETUR I EN LILLEBITTE YARIS

Iværksætterbogen ”5 uvurderlige tilfældigheder - & hvordan de blev en succes.” er baggrunden for denne artikel.

I løbet af de første 5 år tjente firmaet ikke en eneste krone; alt blev investeret i lønninger og produktudvikling. Starten som rugbrødskonsulenter banede vejen for deres produktudvikling, men ofte blev udviklingen skræddersyet til den enkelte kundes specifikke behov – hvilket sjældent tillod genbrug af de helt særlige tilpasninger. Tilmed stod Peter List, founder of Tasklet Factory, over for en enorm udfordring ved at jonglere mellem rollen som sælger og tekniker, indtil de endelig kunne ansætte en dedikeret sælger. Alligevel var der noget ved Tasklet Factory, for deres kundefokuserede tilgang blev selve fundamentet for slutproduktet, og det var denne værdifulde egenskab, som kunderne gang på gang vendte tilbage efter.

Foto: Søren Larsen, Peter List, Peter Bro.

Se alle NOVIs virksomheder
.
Sæt brugeren i centrum

Normalt er en scanner nødt til at kunne bruges af forskellige mennesker inden for samme organisation, og netop dette problem løste Peter og hans team med en kombination af brugervenlighed og skræddersyede løsninger. Samtidig udviklede konkurrenterne komplekse løsninger, som sjældent endte med at blive anvendt i praksis. I stedet vendte Tasklet Factory situationen på hovedet og prioriterede brugerne først. Dette betød, at en medarbejder på et lager eller et andet sted let, hurtigt og sikkert kunne betjene løsningen efter blot en lille opdatering. Kunderne kunne få mobile scannere leveret inden for to dage, uanset hvor i verden de befandt sig. Med disse klare fordele har Tasklet Factory virkelig formået at slå sig fast i verdensomspændende logistik. Dette er grunden til, at de nu også har åbnet deres første internationale kontor i Florida, USA.

.
Snu og heldig på Microsoft platform

Peter indrømmer, at de har været snu og lidt heldige med at bygge produktet på en Microsoftplatform. Takket være Peters tidligere beskæftigelse og hans netværk i Microsoft-universet var det en smal sag at præsentere tidlige versioner af løsningen via den kanal. Dog stod Tasklet Factory allerede i begyndelsen på randen af at få tæppet revet væk under sig. Netop som Peter var fløjet til Stockholm for at introducere løsningen, fik han en uventet besked om, at Microsoft ville droppe hele deres afdeling og platform.

Heldigvis bød skæbnen Peter en mulighed for at præsentere løsningens fordele for en potentiel kunde, der vægtede løsningens fordele højere end omkostningerne ved at genopbygge den på en ny teknologisk platform. Denne chance kom lige i tide og blev en nøglefaktor i at redde virksomheden fra en kritisk situation. Kort tid efter dette møde landede Tasklet Factory en enorm ordre, der fungerede som redningsplanke i det afgørende øjeblik.

.
Til Holland i en lille Toyota Yaris

Samarbejdet med Microsoft i netværket skabte et fantastisk eventyr inden for salg, der i begyndelsen sendte Peter på eventyr til forhandlermøder i Belgien og Holland – og alt dette i hans lille Toyota Yaris. Denne rejse førte dog også til en uventet visit fra skattefar, da kørselsfradraget løb lidt løbsk. Som det ofte er tilfældet med opstartseventyr, var det ofte lavvande i pengekassen, og i de tidlige faser blev lønningerne blandt andet holdt oppe ved hjælp af en kassekredit på 1 million kroner fra Dronninglund Sparekasse.

Det var netop på dette tidspunkt, hvor Peter også lige var blevet fuldtidsfar for sin anden skønne baby, at Tasklet Factory trådte sine spæde skridt. Her kom NOVI ind i billedet og lettede byrden ved at tage sig af regnskabet, hvilket gav dem mulighed for at investere alle de timer, der skulle til, i det aller-vigtigste: At drive og videreudvikle virksomheden.

Om det var tilfældigt eller måske bare ren og skær held, vil Peter ikke afgøre, men i dag er han taknemmelig for, at Tasklet Factory navigerede gennem opstartsfasen uden at trække eksterne investorer ind. Med etableringen af deres amerikanske kontor undgik de også den tidskrævende proces med at skulle navigere gennem komplekse hierarkier eller søge tilladelser fra folk, der måske ikke helt forstod deres forretning. "Det har måske kostet os lidt mere tid – om det var den klogeste vej at gå, det ved jeg ikke. Men lige nu føles det fantastisk, og fremtiden ser virkelig lys ud," deler Peter List med os.

I dag har Tasklet Factory vokset sig til over 40 medarbejdere og leverer mobile scanningsløsninger til hele verden.

 

#novisciencepark #microsoft #logistics #logistik #barcodescanning #scanningsystems #taskletfactory #tasklet

Se alle NOVIs virksomheder
.