2operate

ADRESSE

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø

TLF. +45 9635 6150

2operate udvikler og markedsfører et produkt, 2solve, til automatisering af fejlfindingsprocessen i mobil- og satcom-netværk. Produktet effektiviserer fejlfindingsprocessen, så hver netværks-ingeniør kan håndtere en større del af netværket. Samtidig indfanges og fastholdes viden i et eksplicit model-format, der tillader at nye ansatte i organisationen meget hurtigere oplæres. 


2operate er en nordjysk software-virksomhed, der laver systemer til overvågning af mobilnetværk. Virksomhedens produkt, 2solve, bygger på stifternes mange-årige erfaring fra den nordjyske telecom-industri og udnytter avanceret matematik og kunstig intelligens. Virksomheden er en specialiserede innovatør i markedet for netværksovervågninssoftware, der stadig er domineret af leverandører af telekommuniations-hardware. 

Det startede med en idé om at simplificere netværksfejlfinding ved at kombinere kunstig intelligens og brugervenlig software. I 2009 blev 2operate stiftet af tre iværksættere på baggrund af forskning i et antal forudgående projekter. Borean Innovation (tidligere NOVI Innovation) var med til at sikre opstartskapital, og senere blev ejerkredsen udvidet med de to private investorer, Sitella (Kaj Juul-Pedersen) og Torben Svanberg. Syv år senere holder 2operate stadig til på NOVI i det østlige Aalborg og er en del af den nordjyske teleklynge. I de seneste to regnskabsår har 2operate haft positive årsregnskaber og i 2016 har virksomheden for første gang landet ordrer uden for Europa.

 

FAKTA om 2operate:

2009              2operate blev stiftet og fik kontor hos NOVI                

2011              Første pilot-projekt hos Telia i Danmark 

2011-2012   Forskningsprojekt med European Space Agency med fokus på nye satellitbaserede internettjenester

2013               Letlands største mobiloperatør LMT valgte 2operate som OSS leverandør

2013               Modtog en New Product Innovation Award af Frost & Sullivan i kategorien ”Network Management Systems

2013               Færøya Tele valgte 2operates OSS system 2solve

2014                Modtog en Innovation Award af Global Telecoms Business

2014-2016     Andet forskningsprojekt er i gang med ESA med fokus på bl.a. IoT fra rummet

2015                Skandinaviens største teleoperatør Telia valgte 2solve i Danmark, Finland og Litauen

2017                Satellitten Bangabandhu opsendes ultimo december 2017, hvor 2operates  software 2solve benyttes i det tilhørende satellit-netværk

 

 

2operate blev i både 2013 og 2014 kåret som en af Europas mest innovative leverandør af OSS software til mobilnetværk. Produktet, 2solve, hjælper ikke-teknisk personale i kundesupporten med hurtigere at finde frem til den relevante tekniske ekspert, så fejl i netværket kan findes og rettes hurtigt. Løsningen udnytter indbygget kunstig intelligens til automatiseret diagnosticering der oprindeligt var udviklet til det medicinske område.

Vi er meget glade for at være en del af NOVI, hvor der er et fantastisk netværk, et universitet og dermed nye forskningsidéer lige uden for døren. Det er svært at forestille sig et bedre sted til den type virksomhed, vi er.

Christian Ingerslev Sørensen, CEO i 2operate. 

22
maj.
God stemning i NOVI Executive Club

Executive Club - NOVIs klub for direktører og ledere - var samlet i denne uge til en opdatering på NOVIs planer, spændende foredrag og bedst af alt, en god snak og læren hinanden bedre at kende over en gang tapas. Det er så hyggeligt at så mange bliver hængende og spiser.

Læs hele nyheden

21
maj.
NOVI støtter op om Invest in Aalborg

NOVI støtter op om Invest In Aalborg som er et stærkt partnerskab mellem Aalborg Havn, NOVI, Aalborg Universitet og Aalborg Kommune. Målet med samarbejdet er at trække nye investeringer, virksomheder og arbejdspladser til byen.

Læs hele nyheden

Kontakt os på tlf. 96 35 45 00
eller find os her:

HOVEDKONTOR
Vis på kort

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg

Fører  også til
Niels Jernes Vej
12 og 14

NOVI 6
Vis på kort

Alfred Nobels Vej 21
9220 Aalborg

NOVI 8
Vis på kort

Alfred Nobels Vej 27
9220 Aalborg

Tilmeld dig NOVIs
nyhedsbrev:

Og følg os online: