Mød en GrowAAL virksomhed:

Sonobotic AI
 
Manglende uddannet arbejdskraft bliver et kæmpe problem i fremtiden
”Ja, vi anser jo os selv for at være ’Digitale Darwinister’; Vi må og skal altid være et skridt foran udviklingen og helst to”, siger Hjerneforskeren, Henrik Selch, da vi spørger ind til hans AI-virksomhed, Sonobotic. ”Med den stigning vi ser i mangel på uddannet arbejdskraft, må vi jo arbejde på en løsning, der kan imødekomme denne kæmpe udfordring vi står i nu og ser ind i, i fremtiden”.

       
Hjerneforsker i Sonobotic, Henrik Selch, på ynglingspladsen i Drop-In i GrowAAL CITY.

En del af løsningen er en digital software robot
Sonobotic, bestående af Henrik Selch (billedet) og hans 3 teamkammerater, har de seneste 2 år arbejdet på og udviklet en digital software robot, som er propfyldt med AI og Machine Learning.

Robotten skal ikke erstatte os, men derimod hjælpe og assistere os i vores arbejdsliv. Det kan være den juridiske assistent, der kan skrive sagsakter, lærer-assistenten, der kan lægge skema eller sygeplejersken, der kan frigøres for mange administrative byrder, så de kan have meget tættere kontakt til deres patienter.

’Florence’, som assistenten hedder, er nu ved at være køreklar til at gå igennem en lang række laboratorie-tests. Hun er udviklet som en software robot, og kobles blot på et system indenfor en specifik ”søjle” fx: Jura, kundeservice, sundhedsvæsenet, uddannelsessektoren; you name it, and she can do it! Hun er meget menneskelignende da forskningen viser, at den sociale relation betyder alt for interaktionen. Det betyder også at ’Florence’ kan få det udseende som kunden ønsker, så det f.eks. er en kendt direktør af en webshop, der byder velkommen på hjemmesiden og hjælper besøgende med at navigere rundt.

’Florence’ kan allerede tale 60 sprog og indlærer konstant ny viden fra internettet, så hun bliver dygtigere og dygtigere. Derudover er hun også fyldt med EQ, altså emotionel intelligens, og når du taler med hende, lærer hun dig at kende og opfanger over tid stemmeføring og din måde at tale på. Skulle din retorik så en dag afvige, spørger hun ind til dit velbefindende og er altså meget opmærksom på dine følelser, tegn på udbrændthed, stress osv. Sådanne elementer har nemlig stor indflydelse på din ageren på arbejdspladsen.

 
  
 
Etiske og moralske aspekter er gennemtestet
’Florence’ kan aldrig gennemtrumfe beslutninger, men kommer med rådgivning og løsningsforslag, så det i sidste ende altid er dig, der træffer beslutningen. Hun kan ikke spå om lottotallene på lørdag og hun kan ikke opfordre folk til f.eks. at hoppe ud fra en bro. I den henseende er hun gennemtestet og alle moralske og etiske aspekter er afprøvet og håndteret, så sådanne situationer aldrig vil kunne ske.

”Og P.S.”, afslutter Henrik Selch ”Florence kan fås som en hologram-løsning, så hun svæver rundt i luften når du taler med hende; You know - ligesom i Star Wars!”. Det lyder i hvert fald på os som om, at fremtiden er her!

Sonobotic oplever enorm efterspørgsel fra alverdens virksomheder og glæder sig til at kunne launche Florence i nær fremtid. I mellemtiden arbejder Henrik Selch på livet løs fra GrowAAL CITY, mens hans teamkammerater arbejder fra andre steder i landet og en enkelt i Tyskland.

Og så skal det afslutningsvis nævnes, at Sonobotic er en social ansvarlig startup, der rækker ud efter nye medarbejdere, som måske er på kanten af arbejdsmarkedet. Det kan være unge voksne mellem 18-25 år uden uddannelse, men med skills indenfor IT/Gaming/3D-modelling etc. Eller voksne med forskellige typer af fysiske og psykiske handicaps, der har masser af byde på, men måske lige mangler det rigtige "drivhus" at vækste i. Det kan de få lov til hos Sonobotic! Her er nemlig masser af mulighed for diverse hensyn og mulighed for fleksibel hjemmearbejdsplads, da det er en virksomhed, som i forvejen har online samarbejdspartnere over hele verden.

Læs meget mere om Sonobotic her: https://www.sonoboticai.com/

FÅ KONTOR I NOVI

Se alle kontortyperne

Se ledige kontorer 

 

Tilbage til oversigten

Kontakt os på tlf. 96 35 45 00
eller find os her:

HOVEDKONTOR
NOVI 1-5

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg

Fører  også til
Niels Jernes Vej
12 og 14

NOVI 6
Alfred Nobels Vej 21
9220 Aalborg

NOVI 8
Alfred Nobels Vej 27
9220 Aalborg

NOVI 14
Niels Jernes Vej 6A+B
9220 Aalborg

Tilmeld dig NOVIs
nyhedsbrev:

Og følg os online: