Folketinget er netop i disse dage på vej med tiltrængt lov om droneidentifikation ved ulovlige flyvninger, der ventes at danne norm i hele EU – RESEIWE i Aalborg har efter 3 års udviklingsarbejde netop fået en brugervenlig løsning flyveklar: En elektronisk nummerplade og en smartphone-app, der lynhurtigt dokumenterer ejerforholdet

 En brugervenlig og vægtmæssigt tilstrækkelig let teknologi, der lever op til de forventede drone-id-krav, er udviklet og prøvefløjet for Trafikstyrelsens eksperter – af RESEIWE A/S. Drone ID* er bygget på en nyudviklet teknologi kaldet ReWiLink™ der sikrer, at alle med den tilhørende gratis smartphone-app. på få sekunder kan ”sigte” på en evt. bekymrende drone med pligt til at bære en ligeledes nyudviklet signalgivende ”nummerplade”, der kun vejer 30 gram for sekunder efter at modtage oplysninger om ejerskabet. Via app’ens enkle brugerflade kan man direkte aflæse dronens ”nummerplade”, så man har en identifikation ved henvendelse til politiet. Myndighederne kan så henvende sig direkte til dronens ejer, ligesom myndighederne kan slå op i en database, hvor dronens flyverute vil være dokumenteret. App’en forventes lanceret lige efter sommerferien.

Masser af ulovligheder
”Nu har vi de seneste måneder fløjet to testflyvninger overvåget af Trafikstyrelsens eksperter, og det er min klare oplevelse af de foreløbige uofficielle reaktioner, at man derfra ser store muligheder i vores ReWiLink™-teknologi,” siger direktør i RESEIWE A/S, Niels–Christian Gjerrild. Han har selv den faglige baggrund i orden med en fortid som direktør hos bl.a. Ericsson og beskæftiger nu på fjerde år i RESEIWE-regi tre ansatte ingeniører med udvikling af trådløse systemer til professionelle brugere med udgangspunkt i den patenterede ReWiLink™ teknologi. Medejer af virksomheden er også den virkelige udvikler af ReWiLink™ teknologien, professor Petar Popovski, Aalborg Universitet.

http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/142443/artikel.html?hl=YToxOntpOjA7czo3OiJSZXNlaXdlIjt9

 

Tilbage til oversigten

Kontakt os på tlf. 96 35 45 00
eller find os her:

HOVEDKONTOR
Vis på kort

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg

Fører  også til
Niels Jernes Vej
12 og 14

NOVI 6
Vis på kort

Alfred Nobels Vej 21
9220 Aalborg

NOVI 8
Vis på kort

Alfred Nobels Vej 27
9220 Aalborg

Tilmeld dig NOVIs
nyhedsbrev:

Og følg os online: