Parkalot skifter navn til Sensade og kigger mod udlandet

I forbindelse med ekspandering til det interntionale marked, skifter den spændende nordjyske IOT-virksomhed Parkalot navn til Sensade.
Idéen bag konceptet udsprang af Kenny og hans kollegaers daglige frustrationer med at finde en ledig parkeringsplads ved Aalborg universitet. “Vi satte os for at gøre noget ved det. At lave en løsning på udfordringen blev omdrejningspunkt for et studieprojekt på Aalborg Universitet. Vores mål blev at at gøre parkering til en fantastisk oplevelse,” udtaler Kenny.

Sensade fungerer ved at små sensorer installeres i vejen på hver p-plads. Disse sensorer detekterer om pladsen er ledig, og via intuitiv wayfinding, guides bilisterne frem til en ledig p-plads

“Vi introducerer vores løsning i udlandet og vil derfor have et navn som er kortere og lettere at udtale. Desuden har muligheden for at genbruge 100% af den teknologi, som vi har udviklet til at gå ind i et nyt marked. Dette gælder blandt andet måling af temperaturer i vejen. Med denne data kan kommuner optimere vintertjenesten ved bedre planlægning af saltning. Vi vil derfor gerne væk fra et navn der indeholder ’park’. Genanvendelse af den hardware og software vi allerede har, og tilføje en komponent eller to, for at entrere på et nyt marked, er en del af vores generelle strategi,” afslutter Kenny Lafon.

Om firmaet:
Sensade har hovedsæde i NOVI Science Park i Aalborg og beskæftiger i dag 5 medarbejdere. For mere information: www.sensade.com

 

Tilbage til oversigten

Kontakt os på tlf. 96 35 45 00
eller find os her:

HOVEDKONTOR
Vis på kort

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg

Fører  også til
Niels Jernes Vej
12 og 14

NOVI 6
Vis på kort

Alfred Nobels Vej 21
9220 Aalborg

NOVI 8
Vis på kort

Alfred Nobels Vej 27
9220 Aalborg

Tilmeld dig NOVIs
nyhedsbrev:

Og følg os online: