Innovativ sikkerhedsvest til surfere vinder NOVI legatet 2021.

Se film om vinderen

Legatmodtager 2021, pacific North - Innovativ sikkerhedsvest til surfere.

Lea Frahm og Stefan Dybro, er modtagere af årets iværksætterlegat på 250.000 kroner. 

En blæsende dag på vestkysten – masser af surfere – et absolut fåtal af dem er iført sikkerhedsudstyr som fx svømmeveste.

Årsagen hertil er de mange problemer og ligefrem farlige situationer, som svømmeveste skaber for surferne, da det fratager dem muligheden for at dykke under bølgerne og undslippe strømmen i farlige situationer. 

Sikkerhedsvesten fra Pacific North er en oppustelig vest til surfere, der monteres på våddragten med en semipermanent løsning – således skal man ikke huske ekstraudstyr, når man skal afsted i en fart, mens den samtidig kan flyttes mellem vinter- og sommervåddragt. Vesten er lavet i signalfarver og med refleks for bedre synlighed på vandet, og pustes op, når man trækker i ankeret på brystet. Den jævne fordeling af luft på for- og bagside sikrer at man holdes stabilt, opretstående i vandet, hvorfra man enten kan vente på hjælp eller svømme ind på land. Udformningen af vesten sikrer surferne god mobilitet og muligheden for at ligge på maven og padle på boardet.

Det er en kæmpe anerkendelse at modtage Novi legatet, og vi er meget taknemmelige! Legatet gør det muligt for os at realisere projektet Pacific North, og vi glæder os til at se produktet være til gavn for surfere og andre vandsportsudøvere. Lea Frahm Og Stefan Dybro, Pacific North

”Der var 5 finalister til NOVI Legatet i år, og blandt dem oplevede vi Pacific North præsentere et projekt, der ikke efterlod dommerkomiteen i tvivl om hvem der skulle vinde legatet for 2021.  
Løsningen er en nyskabelse af en løsning på et kendt problem, der afspejler et både mere elegant og funktionelt bedre produkt.
Jeg er sikker på, at vi i fremtiden vil se Pacific North’s produkt anvendt i hele verden, hvilket gør os glade og stolte af at kunne overrække NOVI Legatet 2021 til Pacific North.”

siger adm. direktør i NOVI Henrik Lundum, der sammen med Dorte Stigaard, Innovationsdirektør på AAU, og iværksætteren Mads Peter Veiby udgør dommerkomitéen. 

PACIFIC NORTH er allerede flyttet ind i iværksætterhuset GrowAAL EAST, hvor de er i gang med at færdigudvikle deres produkt. 

 

 

Tilbage til oversigten

Kontakt os på tlf. 96 35 45 00
eller find os her:

HOVEDKONTOR
NOVI 1-5

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg

Fører  også til
Niels Jernes Vej
12 og 14

NOVI 6
Alfred Nobels Vej 21
9220 Aalborg

NOVI 8
Alfred Nobels Vej 27
9220 Aalborg

NOVI 14
Niels Jernes Vej 6A+B
9220 Aalborg

Tilmeld dig NOVIs
nyhedsbrev:

* indicates required

Og følg os online: