P R E S S E M E D D E L E L S E

NOVI ansætter ny administrerende direktør

Adm. direktør Jesper Jespersen har siden 1999 været frontfigur for NOVI, et af landets største videns- og forskningsmiljøer. Nu er han på vej på pension og giver derfor stafetten videre til en ny administrerende direktør, der overtager et stærkere NOVI end nogensinde. 

Aalborg, d. 5. september 2016 – Efter en grundig udvælgelsesproces under ledelse af NOVIs bestyrelsesformand borgmester Thomas Kastrup-Larsen er valget af NOVIs nye direktør faldet på Henrik Lundum. Han kommer fra en stilling som interim-direktør i det tyske selskab AMBIENTEdirect GmBH. Henrik Lundum har tidligere været interim-CEO i Stylepit, CEO i Falck Healthcare A/S og CEO i Healthcare Danmark A/S. Forinden var Henrik Lundum CEO i Aalborg-virksomheden DCS Group A/S. 

Henrik Lundum beskrives som en nærværende, indlevende og inspirerende leder med gode kommunikationsevner, og han har en lang track record af succesrig forretningsudvikling og turn-arounds bag sig. Ud over den mangeårige karriere som direktør sidder Henrik Lundum i bestyrelsen for en række selskaber, enten som formand eller medlem af bestyrelsen. 

Bestyrelsesformand Thomas Kastrup-Larsen er overbevist om, at man med valget af Henrik Lundum har fundet den rigtige person til at fortsætte NOVIs positive udvikling.

En meget stor del af NOVIs vækst og succes skyldes afgående direktør Jesper Jespersens politiske tæft og evne til at skabe relationer på tværs af Aalborg Universitets forskermiljø og erhvervslivet. NOVI er desuden i høj grad kendetegnet ved de mange forskellige ejendomsinvesteringer, der siden etableringen i 1989 har fået forskerparken til at vokse fra de første 5.500 kvadratmeter til de nuværende 70.000. Senest har Jesper Jespersen været en af chefarkitekterne bag planerne om et helt nyt antennelaboratorium til Intel og Aalborg Universitet, der til oktober tager den avancerede bygning i brug. 

Jesper Jespersens arbejde og indsats vil blive videreført under Henrik Lundum. Derudover ønsker Henrik Lundum at sætte fokus på tiltrækning af nye virksomheder inden for eksempelvis e-commerce og sundhed. Desuden videreføres samarbejdet med innovationsmiljøet Borean Innovation samt det påbegyndte arbejde med kapitalrejsning til dannelse af et nyt seed-investeringsselskab. 

Henrik Lundum tiltræder stillingen på NOVI til november 2016. 

For yderligere information, kontakt venligst: 

•    Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg Kommune, tlf. 99 31 15 00
•    Jesper Jespersen, NOVI, tlf. 96 35 45 10
•    Henrik Lundum, mobil 29 69 55 42
•    Pressekontakt: Jacob Lange, Lange PR, mobil 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk 

 

 

Tilbage til oversigten

Kontakt os på tlf. 96 35 45 00
eller find os her:

HOVEDKONTOR
Vis på kort

Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg

Fører  også til
Niels Jernes Vej
12 og 14

NOVI 6
Vis på kort

Alfred Nobels Vej 21
9220 Aalborg

NOVI 8
Vis på kort

Alfred Nobels Vej 27
9220 Aalborg

Tilmeld dig NOVIs
nyhedsbrev:

* indicates required

Og følg os online: